6 SEO tips bij de lancering van een nieuwe website!

Bij de ontwikkeling van een nieuwe website is het ontzettend belangrijk om SEO te waarborgen. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar toch zijn er de afgelopen jaren flinke SEO blunders gemaakt. Hierbij kun je denken aan organisaties zoals De Rabobank, AD.nl en Transavia. Iedere keer sta ik er weer versteld van dat dit anno 2015 nog steeds gebeurt. Het vergeten van SEO heeft niet alleen effect op de bezoekers en de ranking in Google, maar kost ook veel geld en conversies. In dit artikel zal ik zes belangrijke SEO stappen benoemen die bij de lancering van een nieuwe website noodzakelijk zijn.

(meer…)

Gedoe bij de ING Bank: wees eerlijk!

Je kunt de storingen van afgelopen week bij de ING niet hebben gemist. Iedere keer sta ik er weer versteld van hoe de ING met bijna 9 miljoen klanten zoveel moeite heeft om eerlijk en open te communiceren. Ik vraag mij dan ook weleens af of een ontslagronde bij de ING wordt aangekondigd, of dat je dat de volgende werkdag ineens op straat staat.

(meer…)

De gemeente zit met de handen in z’n HAREN!

Inmiddels is er voor een paar miljoen euro schade aangericht, zijn er 35 personen aangehouden en zijn er tientallen gewonden gevallen. Inderdaad, we hebben het over Haren. Ondertussen wordt er door de media flink op Haren ingezoomd en wordt er over de schuldvraag gediscussieerd. Heeft de burgermeester juist gehandeld? Treft de traditionele media blaam? Of kunnen we de schuld aan de sociale media toekennen?

(meer…)

Analyse nieuwe website Radio538

Onlangs heeft Radio 538 een nieuwe website gelanceerd. De interactieve afdeling van Radio 538 geeft aan dat ze een jaar lang bezig zijn geweest met de ontwikkeling van de nieuwe website. Volgens Radio 538 is de website handig te bedienen op tablets en wordt er gebruik gemaakt van de nieuwste en unieke technieken. Hierdoor is de website up to date en klaar voor de toekomst. Laten wij de website op een aantal belangrijke punten onder de loep nemen en bekijken of de vernieuwde Radio 538 website daadwerkelijk klaar is voor de toekomst! (meer…)

Tips voor een succesvolle webwinkel met Google Shopping

Zoals je eerder al op Marketingfacts hebt kunnen lezen heeft Google gisteren in Nederland de beta-versie van Google Shopping gereleased. Voor ondernemers ontstaat nu de belangrijke vraag hoe zij door middel van zoekmachine marketing kunnen profiteren van Google Shopping. Het grote voordeel van Google Shopping voor de consument is dat deze geen verschillende vergelijkingswebsites meer hoeft te gebruiken, maar met éé zoekmachine op zoek kan gaan naar de prijzen en eigenschappen van verschillende producten. Tevens zit daarbij de mogelijkheid om de recensies van de geselecteerde producten te bekijken.

Ondernemer, ga aan de slag met mobiele marketing!

Dagelijks reis ik met de trein naar mijn werk en maak ik veelvuldig gebruik van mijn iPhone. Ik gebruik mijn telefoon om afspraken bij te houden, games te spelen en online te winkelen. Ik merk bij mezelf dat mijn internetgedrag is verplaatst van mijn desktop PC naar mijn mobiele telefoon. De laatste jaren zijn er een aantal bedrijven die op de juiste wijze consumenten op de mobiele telefoon benaderen. Zo is bijvoorbeeld Amazon één van de succesvolste bedrijven die veel omzet draaien dankzij mobiel internet,  in 2010 was dit meer dan 1 miljard dollar. Dit is 4% van de totale omzet… In Nederland zie je dat bol.com inmiddels ook goed gebruik maakt van de mobiele markt. Zo verwijzen ze bijvoorbeeld in folders met een QR code naar de mobiele website. Sinds augustus 2010 is de online omzet van de mobiele website met ruim 200% gestegen.

(meer…)